Η Κωνσταντίνα Αρβανίτη

ολοκλήρωσε τις σπουδές της ως Ψυχολόγος στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στη συνέχεια ειδικεύτηκε σε Τεχνικές Διαχείρισης του άγχους και της κατάθλιψης, παρακολουθώντας Εξειδικευμένο Πρόγραμμα Κατάρτισης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατόπιν, παρακολούθησε το Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδοψυχολογίας – Παιδοψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου απ’ όπου πιστοποιήθηκε στον τομέα της Παιδοψυχολογίας. Ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό της με αντικείμενο την Γνωστική – Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία, σε συνεργασία με Πανεπιστήμιο της Αγγλίας.

Στο παρελθόν, συνεργάστηκε με Κέντρα Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας καθώς και με Κέντρα Ημέρας & Ειδικών Θεραπειών για παιδιά κι ενήλικες. Τα τελευταία χρόνια συνεργάστηκε με γραφείο οργάνωσης και διεξαγωγής σεμιναρίων και ψυχολογικής υποστήριξης εργαζομένων μεγάλων οργανισμών.

Είναι κάτοχος Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος (Αρ. Άδειας 4127), αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Κοινότητας Ανάλυσης Συμπεριφοράς όπου και διενήργησε το ερευνητικό της έργο βασισμένο σε Εργαστηριακό Πείραμα κι αναφερόμενο στην διερεύνηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς κι ανταπόκρισης σε διλημματικές καταστάσεις.

Έχει παρακολουθήσει κι συνεχίζει να παρακολουθεί ημερίδες, συνέδρια και σεμινάρια σχετικά με θέματα Ψυχολογίας και Ψυχικής Υγείας, ενώ αρθρογραφεί σε αρκετούς ιστότοπους με σχετική θεματολογία.

Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται στο ιδιωτικό της γραφείο στη Νέα Σμύρνη, είτε σε ατομικό είτε σε ομαδικό επίπεδο.

 

 

Η Αναστασία Καλαμποκά είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος (Αρ. Αδείας 8190). Έχει ολοκληρώσει τις Μεταπτυχιακές σπουδές της στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία στο Canterbury University της Αγγλίας. Στο παρόν, ολοκληρώνει την εκπαίδευση της ως ψυχοθεραπεύτρια RECBT (Λογικοθυμική Γνωσιακή Συμπεριφορική Προσέγγιση) σε ενηλίκους, παιδιά, εφήβους, γονείς, εκπαιδευτικούς και ειδικούς αγωγής υγείας στο Ελληνικό Ινστιτούτο Λογικοθυμικής και Γνωσιακής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας, Albert Ellis Institute, NY. Ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων έχει εργαστεί, οργανώσει και συντονίσει εκπαιδευτικούς κύκλους σεμιναρίων και εκπαιδευτικά προγράμματα ψυχολογίας στο Κέντρο Σεμιναρίων Αθηνών.

 

 

Η Ανθή Τουφεξή είναι Ψυχολόγος, κάτοχος Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος με αριθμό Πρωτοκόλλου 2622, απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι τελειόφοιτη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στη Γνωσιακή Επιστήμη του ίδιου πανεπιστημίου, στα πλαίσια του οποίου συνεργάζεται με το Multisensory and  Temporal Processing Lab του Παντείου Πανεπιστημίου για τη διενέργεια έρευνας για τη χρονική αντίληψη σε άτομα με Διπολική Διαταραχή. Έχει λάβει τετραετή εκπαίδευση στο Γνωσιακό-Συμπεριφορικό μοντέλο θεραπείας, στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας Συμπεριφοράς, της  Εταιρείας Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών και έχει συνεργαστεί με το Τμήμα Θεραπείας ενηλίκων προσφέροντας ατομικές θεραπείες σε ενήλικες. Συνεργάζεται με θεραπευτικά πλαίσια όπου πραγματοποιεί ατομικές και ομαδικές θεραπείες σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

 

 

Η Βάγια Ζιώγα είναι Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια. Σπούδασε Ψυχολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα «Ψυχολογία Αθήνας»  και διαθέτει  Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου (Αρ. Αδείας ).

Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στην  Κλινική Υπνοθεραπεία  με εξειδίκευση στη Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής, αναγνωρισμένο και πιστοποιημένο από το General Hypnotherapy Standards Council (GHSC). Επιπλέον, συμμετέχει ως ερευνήτρια (Senior Researcher) στην ερευνητική κοινότητα Ε.Κ.ΚΛΙ.ΨΥ, με κύριο αντικείμενο έρευνας τις συντροφικές σχέσεις.

Από το 2015 εργάζεται σε ιδιωτικά κέντρα Ψυχικής Υγείας όπου πραγματοποιεί συνεδρίες σε ενήλικες (ατομικές, ομαδικές και ζεύγους), διαμορφώνει και παρουσιάζει σεμινάρια και ομιλίες σχετικά με την ψυχική υγεία και παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη μέσω τηλεφώνου και μέσων κοινωνικής δικτύωσης (skype, messenger κλπ).

 

 

Θέματα που μπορεί να σας απασχολούν και χρειάζεστε Υποστήριξη:

Άγχος & Κρίση Πανικού – Φοβίες   |   Κατάθλιψη   |   Θυμός & Απώλεια   |   Αυτοεκτίμηση & Αυτοβελτίωση   |   Ψυχοσωματικά & Διαταραχές Ύπνου  |   Κλινική υπνοθεραπεία

Θέματα που μπορεί να σας απασχολούν και χρειάζεστε Συμβουλευτική Καθοδήγηση:

Σχέσεις   |   Εργασία   |   Συμβουλευτική Γονέων / Υποστήριξη Παιδιών & Εφήβων   |   Ομαδική Συμβουλευτική

 

Facebook
Facebook
LinkedIn